Nejnovější recenze ze sekce Chladiče
- Nehodi se na AMD je mala plocha pokryti procesoru
Reakce značky Endorfy
Dobrý den, je tomu naopak Fera 5 se hodí i na procesory AMD, velikost základny v tomto nehraje přímo roli. Potvrzují to i četné recenze a testy tohoto chladiče. Zároveň pokud by přeci jen byla požadovaná větší základna/plocha je zde stále na výběr chladič Endorfy Fortis 5.
- Tichy
Trochu náročnější sestavení jednotlivých dílů do celku chladiče.
- skutečně tenký
Akorát ty gumičky pro uchycení mi trošku unikaj. Není na ně v NTB místo. Ale chladič drží na místě kryt NTB :)
chladi super, teploty alespon o 10st dole, ale zalezi take na pruvanu ve skrini, mam v pocitaci 2. Je vsak pomerne vysoky a na jedne pozici blizko velkeho chladice cpu se casti nevejde pod vetrak na tomto chladici. Tam je vhodnejsi nizsi. Ja resil odriznutim vrchni poloviny u tri listku chladice, protoze jsem uz nechtel vracet. Tak s tim pocitat.
- výkonný
- montáž OK
- bohaté příslušenství.
- cena na pikaču :(
Super chladič.
- Chladí
Je to monstrum, takže jen do opravdu velkých skříní
Zatím nebyl čas použít
Výkon, kvalita, obchod
Noctua NH-D15S chromax.black
Přidáno: 25. července 2023
(naposledy upraveno 25. července 2023)
Zakoupeno v Alza.cz
- Výborné chlazení
- Tichý
- Instalace relativně OK
Skvělý chladič na CPU, teploty krásný. Preferuji nad vodním chlazení kvůli životnosti. Instalace na socket LGA1700 podle videonávodu na YT byla pohodlnější. Jen pozor na orientaci chladiče, svorky na usazení chladiče se instalují otočený o 90°.
- funguje jak má
- Jednoduchá montáž
- Velice tichý ventilátor i při zátěži
- Příslušenství i pro montáž druhého větráku (ten stačí jen dokoupit)
- Výkonný, uchladí
- Kratší kabel pro napájení (cca 15 cm)
- Skvělý větrák za dobrou cenu.
- Nejlepší vzduchový chladič na trhu.
- Možnost nastavení tichého chodu při nízkých otáčkách
- Perfektní zpracování prostě Noctua.
- Vysoká cena, ale odpovídá kvalitě.
- poměr cena/výkon
- tichý
- i5-7400 bez problémů uchladí na max. 50oC
- tichý
- i7-7700K na 4.3GHz chladí na max. 80oC
Endorfy Fera 5 EY3A005
Přidáno: 12. července 2023
(naposledy upraveno 16. července 2023)
Zakoupeno v Alza.cz
Klasika v pomeru cena/vykon, viz ruzne recenze na netu. Onehda jeste pod nazvem SilentiumPC, nyni Endorfy, jedna se jiz o patou revizi daneho chladice.
- uz nikdy vodní chlazení
vodní chlazení jsem vymenil za ten to produkt.
a teploty jsem srazil o polovinu.